Camping

Natuurkampeerterrein met aandacht voor cultuur & voedsel

In het grensgebied van de stad Groningen met het noordelijke Hogeland ligt Ellerhuizen, een karakteristiek streekje met oude Groninger boerderijen. Op een van deze kop-hals-rompboerderijen ligt 2Bunders, een bedrijf met een natuurkampeerterrein (20 ruime plekken), een appartement, een trekkerskamer en een Mongoolse tent. Daarnaast lopen er Nederlandse landgeiten, Schoonebeeker schapen en een mengelmoes aan kippen rond. De oude appel- en peren boomgaard en de kleinfruittuinen leveren de vele vruchten voor de jams en sappen die hier gemaakt worden.
Door de ligging is het een perfecte basis voor fietstochtjes en culturele uitstapjes: de stad Groningen, de vele geroemde kerkjes van het Hoogeland, Pieterburen, Lauwersmeer…

Natuurkampeerterrein

De camping bestaat uit twee delen rond een grote bevaarbare vijver en worden verbonden door een loopbrug. Op het westelijke deel (tot 2014 weiland) is een houtsingel en een hoogstamboomgaard aangeplant door Landschapsbeheer Groningen. Hier kan je genieten van het weidse uitzicht over het prachtige Groninger land. Het oostelijke deel biedt meer beschutting door de vele oude bomen en struiken en is in het hoogseizoen alleen toegankelijk voor tenten.

Een kindvriendelijke camping waar veel te ontdekken is: bij de dieren, in de tuinen, met het roeibootje in de vijver, op de skelter over het terrein of met het vele speelgoed.

Daarnaast bieden we nog vele extra’s:

– fietsverhuur;
– een kampvuurplaats;
– een bibliotheekje met boeken voor alle leeftijden;
– speelgoed en spelletjes;
– productverkoop van eigen bedrijf (groenten, fruit, eieren, kruiden, jams, sap, etc);
– een vriezer voor koelelementen;
– koffie/thee/ijsverkoop bij het Rustpunt (waar passanten via  zelfservice iets kunnen kopen);
– informatie over activiteiten in de omgeving;
– een kruidenpluktuin.

Voor meer info hierover zie de pagina voorzieningen

Sanitair

Het sanitaire blok in de ‘grote schuur’ van de boerderij heeft een heren- en damesgedeelte. Elk gedeelte heeft een douche, een wascabine met warm water, twee wastafels en twee wc’s. Daarnaast is er nog een verwarmde mindervalidenbadkamer met aangepast sanitair die door iedereen gebruikt mag worden. Douchen is gratis.

De afwasruimte is binnen. Daar staat ook de wasmachine die tegen betaling gebruikt kan worden.

Cassettetoiletten kunnen bij ons geleegd worden, maar lees eerst de opmerkingen hierover op de pagina tarieven.

De toiletten worden gespoeld met regenwater. We zijn niet op het riool aangesloten en hebben onze eigen waterzuivering. Hierom gebruiken we  alleen ecologische middelen. De elektriciteit komt van de zonnepanelen op de kapschuur en warm water van onze zonneboiler.