Mongoolse Ger

Natuurkampeerterrein met aandacht voor cultuur & voedsel

In het grensgebied van de stad Groningen met het noordelijke Hoogeland ligt Ellerhuizen, een karakteristiek streekje met oude Groninger boerderijen. Op een van deze kop-hals-rompboerderijen ligt 2Bunders, een bedrijf met een natuurkampeerterrein (20 ruime plekken), een appartement, een trekkerskamer en een Mongoolse tent. Daarnaast lopen er Nederlandse landgeiten, Schoonebeeker schapen en kippen rond. De oude appel- en peren boomgaard en de kleinfruittuinen leveren de vele vruchten voor de jams en sappen die hier gemaakt worden.
Door de ligging is het een perfect startpunt voor fietstochtjes en culturele uitstapjes: de stad Groningen, de vele geroemde kerkjes van het Hoogeland, Pieterburen, Lauwersmeer…

Ger

In deze Mongoolse Ger (in Nederland vaak Yurt genoemd) is het heerlijk genieten van de rust en het Groninger land. De Ger staat op een ruime plek aan het water aan de rand van het kampeerterrein. Het verblijven in een Ger is als kamperen met comfort: dicht bij de natuur slapen in een lekker bed en gewoon binnen koken. En door het doorzichtige dak heb je een prachtig zicht op de sterrenhemel die hier in Groningen nog goed te zien is.
De Ger is ingericht met originele Mongoolse meubels en comfortabele bedden. Een 2-persoons bed en een stapelbed (matraslengte 180cm) bieden plaats aan maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Het huisje is compleet ingericht voor vier personen en de houtkachel houdt het lekker warm. Maar ook buiten een kampvuurtje maken kan, vuurschalen zijn te leen.
Het keukendeel heeft een gasfornuis en een (elektrische) koelkast. Ook is er elektrische verlichting. Een jerrycan van 10 liter voorziet jullie van drinkwater en kan uiteraard worden bijgevuld.

Het ruime sanitair bevindt zich in het hoofdgebouw. In het voor- en naseizoen hebben we verwarmd sanitair.
De bedden zijn bij aankomst opgemaakt, zodat je je meteen thuis voelt.
Natuurlijk kan je gebruik maken van alle faciliteiten van de camping, zoals de toeristische informatie, het bibliotheekje, het vele binnen- en buitenspeelgoed of het roeibootje op de vijver.

 

IMG_4741